domingo, 25 de enero de 2015

TRIANGLES AUXILIARS

TRIANGLES AUXILIARS
 
En aquesta matèria optativa (ampliació de Matemàtiques) hem treballat el raonament inductiu. Mentre feiem aquest tema, hem fet una activitat molt interessant que consisteix en dibuixar un triangle auxiliar amb l'ajut d'un "applet" (online, al Moodle de la nostra escola) del programa anomenat Geogebra.

- Definició (triangle auxiliar): un triangle auxiliar és el triangle situat a l'interior d'un altre originat per la unió dels punts mitjos dels costats del triangle extern.
Per tant, es creen quatre triangles a l'interior d'aquest. Aquests triangles situats a l’interior s’anomenen triangles auxiliars.


Les instruccions de com construir un triangles auxiliars amb el Geogebra les teniu aquí (en català):


A continuació, us convidem a entrar a l' "applet" del Geogebra perquè pugueu jugar i experimentar amb els triangles auxiliars, els seus perímetres i les seves àrees:


Aquest és un applet de Java creat amb el GeoGebra des de www.geogebra.org, sembla que no teniu instal·lat el Java, si us plau, visiteu www.java.com

Ara us animem a que responeu la següent pregunta amb l'ajut de l' "applet" anterior:

Pregunta: Quina relació hi ha entre el perímetre i l’àrea d’un triangle i el seu auxiliar?

Tant si us us en heu sortit com si no, aquí teniu l' "applet" amb les respostes i comproveu que les vostres siguin correctes:

Aquest és un applet de Java creat amb el GeoGebra des de www.geogebra.org, sembla que no teniu instal·lat el Java, si us plau, visiteu www.java.com 

Us adjuntem el link de la pàgina web oficial de descàrrega del programa Geogebra, per si hi esteu interessats en aquest programa:

http://www.geogebra.org/

Bé, això és tot i fins la propera!


Adrià Tercero 
Gerard Martínez
3r d'ESO
M.O. Ampliació de Matemàtiques

No hay comentarios:

Publicar un comentario